Kule på Molandsvannet 30.12

Ja, da var avstemmingen over og det var Molandsvannet som fikk klart flest stemmer. 38 har stemt på Molandsvannet, 16 på Temse og 12 på Vallekilen. Det har vært god deltagelse på avstemmingen, og det er gøy! Selv om det nok er mange som har stemt som ikke dukker opp på selve konkurransen, er det gøy at folk engasjerer seg. Jeg vil anbefale folk til å ta turen til Molandsvannet denne dagen. Ikke bare er det et flott konkurransevann med mye abbor, men det er også gode muligheter for at det blir søkt om Norgescup-stevne her i fremtiden. Så det kan være lurt å gjøre seg litt kjent med vannet.

Normalt er det veldig bra fiske der på denne årstiden, så sant det ikke ligger for mye snø på isen. Etter det jeg har hørt så skal det ikke være mer enn 10-15cm snø på vannet nå, så muligheten for gode fangster ligger absolutt til rette. Vi har alltid kjørt med 3-timers konkurranser på dette vannet, og vinnervektene ligger som regel over 10kg. Rekorden har Terje Lindgren med 19,8kg for noen år siden. Men flere vekter på over 15kg har vi også opplevd. Nå har Froland JFF bestemt at det blir 4 timers fiske, så kanskje det er håp om å runde 20kg? Mulighetene er der, det kommer bare ann på abboren vil være med på leken…

Jeg har laget et kart med oversikt over de mest brukte fiskeplassene, og skrevet på noen vekter jeg husker som er tatt på de forskjellige plassene. Dette er langt fra alle gode fiskeplasser som finnes på vannet, men gir en liten pekepinn. Det skal også nevnes at det er store områder som det nesten ikke er fisket på, så det er nok store muligheter for å finne fisk andre steder også. Det som er litt spesielt på dette vannet er at man kan få 15kg på en plass det ene året, mens året etter er det tomt. Så det gjelder å lete etter fisken!

Veibeskrivelse: Ta av fra E-18, ned mot Austre Moland kirke (blir satt opp et skilt der). Oppmøte på nedsiden av kirken.

Arrangør: Froland JFF

Fisketid: 10:00-14:00

Gangtid ut: 30min – inn 45min

2 klasser – Junior og Senior

Vel møtt til en fin dag på isen!

Molandsvannet