Profilen – Runar Sperstad

DSC_3798
Navn: Runar Sperstad

Alder: 33

Klubb: Sfk Acerina

Sivil Status: Samboer

Yrke: Tømrer

Du startet tidlig med konkurranser Runar, men for en del år siden ble du plutselig borte. Nå er du tilbake for fullt, hva fikk deg til å starte opp igjen?

Drev på med konkurransefiske i mange år som junior,men gikk lei og fiska ikke på mange år. Startet opp igjen med specimenfiske etter abbor,gjedde og gjørs, holdt på med dette i mange år inntil jeg syns det gikk med for mye tid og ville finne på noe annet… Var vel litt lei fiske da Christer Fossen overtalte meg til og bli med på en konkurranse og da dette tar mye mindre tid en specimenfiske så passet det ganske så bra tenkte jeg og det er vel grunnen til at jeg ble med igjen. Smilefjes

Det er vel ikke å overdrive at du elsker å jage på med pimpelen på konkurransene, kan du fortelle litt om hva som driver deg?

Jeg liker veldig godt den fysiske delen av pilkinga og da passer det meg veldig godt og løpe mye/ langt og borre mye. For meg og komme inn sist på en konkurranse, gjennomsvett med full dunk og vinne, det er det som driver meg.

Du står på og borrer enormt mange hull i løpet av en konkurranse. Blir du aldri sliten?

Blir jo sliten, men jeg elsker og presse meg selv langt utenfor komfortsonen og det gjør at jeg aldri gir meg.

Hvis du måtte velge en type pimpel gjennom hele sesongen, hvilken ville du valgt?

Før sesongstart ville jeg sagt Brum!,men etter og ha testet Kajpilken så er jeg ikke i tvil.. Det må bli Kajpilken!

Du er jo en massiv pilker med rå styrke og topp kondisjon, og befinner deg som regel i motsatt ende av utgangen. Har du noen gang vurdert å fiske i nærheten av starten, eller bare MÅ du løpe til den andre enden av sjøen?

Neida jeg må ikke i andre enden, men prøver for enhver pris og sitte alene og da må man som regel i andre enden.

I ditt hjemfylke, Østfold, er det veldig mange konkurransefiskere. På Tunevannet f.eks er det ikke uvanlig med 150 fiskere på en vanlig konkurranse. Hva tror du er årsaken til at såpass få av disse stiller opp på Norgescupen og NM?

Er nok veldig mange lokale rundt i Tunevannsområdet som liker og pilke, men som kun er med for kosen sin skyld og ikke gidder og reise lenger enn rett på utsiden av stuedøra.

De fleste konkurransefiskere har noen favorittvann hvor de liker seg godt. Kan du nevne noen vann hvor du trives?

Jeg liker jo pimpelfiske og da blir jo sjøene deretter… Lyseren og Næra er vel sjøene jeg digger mest. Smilefjes

NM gikk nylig av stabelen i Vestfold, og du gikk helt til topps i både lag-NM og individuelt NM. Det er en fantastisk prestasjon, Runar. Kan du fortelle litt om taktikken på NM?

Christer Fossen og jeg har diskutert taktikk i 2-3 uker før NM…… På lag-NM ble planen og starte i området vinnervekten kom i fjor. Vi viste at mange andre hadde samme taktikken, men håpet på høye vekter på pimpel for da regnet vi med og kunne kjempe om gullet da vi vanligvis henger godt med på den metoden. Jeg lånte borret til Christer med Racingskjær da dette går dobbelt så fort som mora,men man trenger dobbelte av kreftene for og orke kjøret i 3 timer. Planen var at jeg skulle lete fisk hvis det trengtes så kom Christer og Eskild til meg… Planen var også og starte litt fra hverandre den første halvtimen, for og dekke over mest mulig av området, for så og møtes og ta en avgjørelse på videre taktikk. Etter 30 minutter møttes jeg og Christer ,jeg hadde 8 små fisker og Christer ca 1,5 kilo, vi ble enige om at jeg skulle borre opp ei stor vik og gi signal hvis det var fisk der, Resultatene taler jo for seg selv hvordan det gikk! :-D….. Var egentlig allerede fornøyd med helga etter lag gullet da det hang høyt hos meg,men planen til meg og Christer var og løpe til enden for og slippe så mye folk og håpe på drag på pimpel.Vi var også enige om og samarbeide ved og lete fisk sammen.. Jeg traff greit fra start og hadde kjapt 3 kilo, Christer hadde en dårlig dag på jobben og slet litt mer, etter 2 timer hadde jeg rundt 6 kilo og vi skjønte at dette kunne bli bra. Tok et kjapp prat med Christer og ble enige om at jeg skulle teste i området vi startet da det satt en kar og fikk litt der. Traff greit siste timen og det ble akkurat nok til og ta NM tittelen!!!!!SmilefjesSmilefjes

Sesongen går fort, men det er fortsatt en del stevner igjen. Er det noe du ser spesielt frem til?

Næra er høydepunktet for meg hvert år!!,den konkurransen har jeg veldig lyst til og vinne!! Og aller helst med 20 kilo+++ Smilefjes  Ellers vil jeg ha revansj fra forrige konkurranse på Gorningen ,er sugen på og treffe massivt der!

Takk for at du stilte opp, Runar! Gratulerer nok en gang med NM-tittelene, og lykke til videre i sesongen!