Hold deg varm på hendene!

Har du som meg, problemer med kalde fingre når tempen synker noen ekstra hakk? Ofte skal det ikke mange kuldegradene til før man får problemer med fingrene. Litt vind og noen minus, eller fuktig vær er som regel nok til å få fingertuppene til å stivne. Men heldigvis finnes det hjelpemidler og varme klær så man kan klare å fiske også i kaldt vær.

image

Zippo leverer en håndvarmer som man fyller med Zippo-bensin. Denne holder seg varm i 8-10 timer om man fyller den helt opp med bensin. Jeg kjøpte selv disse i fjor, og var veldig godt fornøyd. De varmer godt og holder lenge!

Prisen er ca 250,-

Størrelse: 65 x 95 x 15 mm

Vekt:        270 gram

image

Billig og bra håndvarmer som har vært på markedet i mange år. Denne har jeg brukt i mange år, men synes ikke den holder lenge nok på varmen. Men ellers funker den fint, blir god og varm. Holder seg vel varm i et par timer.

Prisen ligger på 50-100kr

Ellers finnes det massevis av engangs håndvarmere på markedet. Noen av disse fungerer brukbart, men jeg har også testet endel som ikke holder mål. Her er en test hvor endel av disse varmeposene er prøvd ut.

Ellers så har jeg blitt mer og mer avhengig av å fiske med vanter, noe som før var helt uaktuelt. Tidligere syntes jeg det var problematisk å fiske med vanter, men det er nok bare en vanesak. Og jeg tror man fisker mer effektivt med vanter, enn med stivfrosne hender uansett. Jeg har funnet ut at det går fint å bruke en fingervante av ull på den handa jeg holder stikka med, men sliter litt mer med en slik vante på venstre hand. Altså den handa jeg tar fisken med. Der bruker jeg i stedet en handske av neopren som jeg har klippet til så jeg har hele handflaten inni helt fri. Men på oversiden dekker den nesten hele handa, så blir det ikke så kaldt når det blåser. Pluss at handleddet holdes varmt, noe som er viktig! Jeg har også laget en ullpose som jeg har i en lomme foran på pilkedunken. I den legger jeg Zippo-varmeren, og da er det bare å stikke hånda nedi der noen sekunder så blir man god og varm… Alle må nok finne vanter og handvarmere som passer best til sitt bruk. Men det viktigste er at man stiller litt sterkere ved bruk av dette, og ikke lar kulda ødelegge en ellers fin opplevelse på isen. Det finnes ikke noe værre enn å fryse på fingrene!